Перепис населення: Кабмін назвав кількість українців на підконтрольних територіях

 

Результати оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд, показали, що нині в країні мешкають 37,289 млн громадян.

Про це міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив на пресконференції у четвер, 23 січня, передає “Укрінформ”.

“37 мільйонів 289 тисяч наявного населення на території України”, – сказав Дубілет.

За його словами, розподіл за статтю виглядає так: 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків.

У Києві нині мешкають 3,7 млн​​ громадян.

Міністр відзначив, що це дослідження суттєво відрізняється від стандартного перепису населення. Воно тривало впродовж трьох місяців, і на це не було витрачено жодної гривні з державного бюджету.

На жаль, додав міністр, не було можливості оцінити кількість наших співвітчизників, які нині мешкають на окупованих територіях, та тих, хто постійно за кордоном.

Урядовець також звернув увагу на те, що оцінку проводили трьома методами: комбінований метод оцінки чисельності наявного населення (дані мобільних операторів, а також дані статистичного обстеження домогосподарств та дані реєстрів), комбінований метод оцінки чисельності наявного населення (дані статево-вікової структури населення та дані реєстрів), реєстровий метод оцінки чисельності наявного населення.

“На щастя, всі три методи дали приблизно однаковий результат. Якби так сталося, що методики дали би різний результат, звісно, довелося би щось змінювати. Різниця між результатами вийшли 2, 8%”, – сказав він та додав: “На моє переконання, для того, щоб ухвалювати управлінські рішення, цієї інформації достатньо. Більша точність не потрібна”.

Читайте також:
У проєкті держбюджету передбачили понад ₴3,4 млрд на перепис населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна