У 2023 році в Україні хочуть провести перепис населення за 7,2 млрд грн

 

Кабінет міністрів планує встановити термін проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році. Документ підготувала Державна служба статистики.

Проект розпорядження уряду винесений на засідання в середу, 9 грудня.

“Погодитися з пропозицією Державної служби статистики щодо проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення”, – йдеться в документі, який цитує “РБК-Україна”.

За попередніми розрахунками, на виконання комплексу робіт, пов’язаних із завершенням підготовчих робіт до Всеукраїнського перепису населення, його проведенням, обробленням, узагальненням та поширенням його результатів, у 2020-2023 роках необхідно 7,260 млрд грн.

З цих видатків близько 70% складає заробітна плата тимчасового переписного персоналу та нарахування на неї. Для підготовки та проведення перепису населення передбачається залучити понад 98 тисяч тимчасових працівників.

Як зазначається в пояснювальній записці до розпорядження, в Україні останній Всеукраїнський перепис населення відбувся у 2001 році. За цей час у країні відбулися значні економічні, демографічні та міграційні процеси, які суттєво вплинули на кількісний та якісний склад населення.

Водночас Генеральна Асамблея ООН у 2015 році прийняла резолюцію щодо проведення чергового всесвітнього раунду переписів населення та житлового фонду у 2015-2024 роках. За встановленою практикою й згідно з рекомендаціями ООН переписи населення у більшості країн світу проводяться раз на десять років.

Читайте також:
“Не так зрозуміли”: Дубілет заперечив “перепис населення” в ОРДЛО через супутник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна