“Не так зрозуміли”: Дубілет заперечив “перепис населення” в ОРДЛО через супутник

 

У п’ятницю, 14 лютого, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заперечив інформацію про намагання провести “перепис” через супутник.

Як передає “Новинарня“, про це урядовець написав у фейсбуці.

За словами Дубілета, під час інтерв’ю журналіст спитав в його щодо зустрічі з представниками ООН, яку міністр проводив нещодавно у Києві.

“Я розповів, що ми обговорювали результати нашої оцінки чисельності населення. Потім ми перейшли до теми підрахунку населення на окупованих територіях. Представники ООН розповіли, що у них є досвід такої оцінки на територіях Афганістану та деяких інших гарячих точках через супутник, і що вони можуть допомогти нам безкоштовно з цим проєктом”, – прокоментував Дмитро Дубілет.

Він додав, що було вирішено вивчити, наскільки це можливо зробити в Україні.

“Після цього інтернетом розійшлася новина з заголовком “Дубілет хоче підрахувати українців через супутник”. Причому у мережі люди постили лише заголовок, без контексту вище. Частина почали писати, що ми хочемо витратити на це якісь шалені бюджети, частина просто вирішила, що я якийсь космонавт”, – написав міністр.

Як писала “Новинарня“, нещодавно міністр Дубілет заявив, що його команда зустрічалася з представниками ООН, які будуть допомагати урядові з проєктом супутникової зйомки задля визначення кількості населення на окупованих територіях України.

Нагадаємо, за результатами оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд, в країні проживає 37 мільйонів 289 тисяч громадян.

Читайте також:
Дубілет відреагував на звинувачення у фальсифікаціях щодо перепису населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна