Дубілет відреагував на звинувачення у фальсифікаціях щодо перепису населення

 

У середу, 5 лютого, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет назвав звинувачення у фальсифікації його даних про кількість населення в Україні фейком і заявив, що той підтримувався платною рекламою.

Як передає “Новинарня“, про це Дубілет написав у фейсбуці.

“В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них навіть запропонував нам за $1500 зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ”, – заявив міністр.

Дубілет сказав, що співвідношення в даних Держстату і його “оцінці населення різняться від 88.808% до 88.839%” і через це експерти звинуватили його у фальсифікації дослідження.

Експерти заявили, що округлення даних у оцінці населення від Дубілета здійснювалося методом ROUNDUP.

“Хто стоїть за поширенням цієї “сенсації”? Хто оплатив перші публікації у ЗМІ і рекламу в соцмережах? У мене є дві версії. Одна з версій полягає в тому, що фейк розганяють люди, чию схеми на сотні мільйонів гривень ми нещодавно викрили. Зараз готуємо матеріали до ДБР. Протягом тижня опублікую цю інформацію”, – додав Дубілет.

Як писала “Новинарня“, напередодні ГО “Український центр суспільних даних” заявила, що підрахунок даних про кількість фактичного населення України, які оприлюднив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, був зроблений простим множенням на 0,888 цифр Державної служби статистики.

Наприкінці листопада 2019 року Кабмін вирішив провести електронний перепис населення України.

У січні 2020-го результати оцінки чисельності наявного населення держави, яку провів уряд, показали, показали, що нині в Україні мешкають 37,289 млн громадян.

Читайте також:
У проєкті держбюджету передбачили понад ₴3,4 млрд на перепис населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.