Мешканців ОРДЛО і Криму хочуть порахувати за допомогою супутників

 

Уряд планує вирахувати кількість населення на Донбасі та в Криму за допомогою супутників.

Як передає “Новинарня” у четвер, 13 лютого, про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив у ефірі радіо “UA: Суспільне мовлення”.

“Ми якраз зустрічалися з представниками ООН, які допомагатимуть нам з проєктом супутникової зйомки, який є дуже складним. Схожий проєкт проводять в Афганістані, де значна частина території теж не контролюється владою. Вони намагались через супутникові зйомки та інші шари інформації з’ясувати приблизну кількість населення”, – заявив він.

Дубілет додав, що важко сказати, наскільки точно можна оцінити через супутники чи якісь інші інструменти кількість населення в Криму та на окупованих територіях.

Як інформувала “Новинарня“, за результатами оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд, в країні проживає 37 мільйонів 289 тисяч громадян.

Читайте також:
Дубілет відреагував на звинувачення у фальсифікаціях щодо перепису населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна