Байден наказав розсекретити документи ФБР про теракти 11 вересня

 

Президент США Джо Байден наказав розсекретити документи, які стосуються розслідування терактів 11 вересня Федеральним бюро розслідувань.

Про це повідомляється на сайті Білого дому, пише “Європейська правда“.

“Коли я балотувався на пост президента, я взяв на себе зобов’язання забезпечити прозорість щодо розсекречення документів про терористичні атаки на Америку 11 вересня 2001 року”, – йдеться в заяві Байдена, оприлюдненій у п’ятницю, 3 вересня.

“Сьогодні я підписав розпорядження, яке наказує міністерству юстиції та іншим відповідним відомствам контролювати розсекречення документів, пов’язаних з розслідуваннями ФБР 11 вересня. Розпорядження вимагає від генерального прокурора оприлюднити розсекречені документи протягом наступних шести місяців“, – заявив президент США.

Напередодні члени сімей загиблих внаслідок терактів 11 вересня попросили уряд США перевірити їхні підозри у тому, що ФБР брехало або знищувало докази, які пов’язують Саудівську Аравію з викрадачами літаків.

Саудівська Аравія заявляла, що не відігравала жодної ролі в атаках, здійснених викраденими літаками.

Родичі жертв роками наполягають на отриманні додаткової інформації про те, що саме ФБР виявило у своєму розслідуванні.

11 вересня 2021 року виповнюється 20 років від дня терактів, скоєних ісламістською організацією “Аль-Каїда” на території США за допомогою захоплених пасажирських літаків. Тоді внаслідок скоординованих терористичних атак на хмарочоси Всесвітнього торговельного центру (“вежі-блюзнюки”) у Нью-Йорку та будівлю Пентагону поблизу Вашингтона загинуло майже 3 тисячі людей.

Читайте також:
Звернення Байдена до нації щодо Афганістану: Я не повторюватиму помилки, які ми зробили в минулому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна