Нардеп із “СН” Трухін уперше прокоментував “п’яне ДТП” з його участю

 

Високопоставлений народний депутат із фракції “Слуга народу” Олександр Трухін дав перший коментар ЗМІ після “п’яного” ДТП на Бориспільській трасі, в якому постраждали шість осіб та щодо якого відбувалася “зачистка” інтернет-видань.

“Відразу після інциденту я сам зв’язався з колегами з партії, повідомив про те, що трапилося. Водночас, незважаючи на шок від аварії, я добровільно пред’явив документи співробітникам Національної поліції, максимально сприяв їм у зборі інформації під час реєстрації ДТП і надав усі необхідні свідчення”, – йдеться у надісланій 1 вересня відповіді Трухіна на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.

“Так, я справді був на місці аварії. І не планував цього приховувати – ні тоді, ні зараз. Під час аварії сильно вдарився головою. Працівники швидкої допомоги, які прибули на місце події, діагностували закриту черепно-мозкову травму і гіпертонічний криз”, – ідеться в тексті листа.

За словами Трухіна, водії всіх транспортних засобів, які були на місці інциденту, пройшли тест на драгерах, результати якого є в матеріалах розслідування. “І, наскільки мені відомо, у жодного з них показники алкоголю в крові не перевищували норми”, – зазначив нардеп.

“Не знаю, наскільки це доречно, але хочу подякувати всім, хто допомагав і просто навіть підійшов; це справді було дуже по-справжньому і щиро – від перехожих і водіїв, які проїжджали повз, до учасників самої аварії. Особливо щодо дітей. Наскільки я знаю, важких травм ніхто не дістав. Я не підтримую зв’язку з постраждалими, але в разі необхідності, звісно, готовий надати їм будь-яку допомогу і підтримку. Сам я наразі проходжу амбулаторне лікування і дуже просив би зрозуміти, що найближчим часом не готовий до зайвої публічності”, – написав депутат.

Він додав: “Спостерігаючи за інформаційним фоном навколо себе, я здогадуюся про замовників. Спасибі за досвід. Час розставить все на свої місця”.

У відповіді Трухіна та новині “Інтерфаксу-України” з цього приводу немає згадок про те, чи був сам народний депутат за кермом авто, яке спричинило ДТП, а також згадок про кампанію з відбілення репутації Трухіна – вилучення з інтернет-видань новин про аварію з його участю.

Нагадаємо, 23 серпня народний депутат із фракції “Слуга народу”, заступник голови Бюджетного комітетту ВР Олександр Трухін, імовірно будучи напідпитку, спричинив під Києвом ДТП дорогою з Полтави, де він очолює партійний осередок. В аварії постраждали шість осіб, серед яких діти та громадянин Італії – голова комітету арбітрів Асоціації футболу України Лучано Лучі. Близько 30 сайтів за гроші вилучили повідомлення про цю аварію чи участь Трухіна в ній.
Як інформує “Українська правда”, в протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться інша людина.
“Дзеркало тижня” називає Трухіна “носієм важкого із Банкової для фракції “Слуга народу”.
31 серпня Нацполіція повідомила, що передала цю справу в Державне бюро розслідувань.

 Читайте також:
ЗМІ опублікували відео ДТП “слуги народу” Трухіна, яке намагалися “приховати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна