З району ООС повернулися 72-га бригада та 54-й розвідбатальйон. Ротація була з втратами

 

З району проведення операції Об’єднаних сил повернулися військові частини оперативного командування “Північ” – 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців та 54-ий окремий розвідувальний батальйон імені Михайла Тиші.

Після 9-місячної ротації механізовану бригаду зустріли у Білій Церкві на Київщині, а у Новоград-Волинському Житомирської області вітали військових розвідувального батальйону.

“Особовий склад 72 бригади впродовж дев’яти місяців виконував завдання за призначенням в районі проведення ООС на Авдіївському напрямку. Розвідники ж, чию військову частину на День незалежності України почесно назвали іменем Михайла Тиші, несли службу уздовж всієї лінії розмежування Донецької області протягом такого ж терміну”, – інформує пресцентр оперативного командування “Північ”.

Хвилиною мовчання військові та гості урочистостей згадали полеглих побратимів. На території військового містечка 72-ї бригади на знак вшанування пам’яті воїнів поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим.

За цю ротацію загинуло троє захисників 72-ї бригади: старший солдат Сергій Петраускас, солдат Владислав Мороз, старший солдат В’ячеслав Мінкін.

54-й батальйон теж мав втрати: старший солдат Олександр Пекур та старший солдат Олексій Кайданович.

Серед представників вищого командування особовий склад 72-ї бригади вітали заступник командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Олександр Голоднюк, колишній командир 72 бригади генерал-лейтенант Андрій Грищенко, начальник відділу морально-психологічного забезпечення управління ОК “Північ” полковник Олег Гуменний.

За сумлінне виконання бойових завдань військовослужбовці 72-ї бригади нагороджені нагрудним знаком Міністра оборони України «За зразкову службу» та відзнакою – 9 мм пістолет АПС.
Від Головнокомандувача ЗС України – почесним нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі ІІ ступеня», від командувача Сухопутних військ ЗС України – відзнакою «За особливу службу» ІІІ ступеня та цінними подарунками. Від командувача операції Об’єднаних сил – «Козацьким хрестом» І, ІІ та ІІІ ступенів, відзнакою «За звитягу та вірність».

Вручили подарунки та відзнаки і від командувача військ ОК «Північ» та командира власне бригади – нагрудний знак «Україна або смерть», а також відзнаку – перстень Чорних запорожців «Адамова голова», медалі «За оборону Авдіївки».

Долучився до привітань та нагород Почесний консул Литви в Луганській області, президент фонду князя Костянтина Острозького Робертас Габулас. Вручив армійцям відзнаки князя Костянтина Острозького.

Читайте також:
Після восьми місяців в ООС на Львівщину повернувся зенітний ракетний полк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна