Пам’ять полеглих воїнів вшанували масовим забігом у різних регіонах України

 

У суботу, 28 серпня, в Києві та інших містах відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”, присвячений вшануванню пам’яті полеглих воїнів.

Кожен учасник забігу мав на собі номер з іменем бійця, який віддав життя, захищаючи Україну, пише “АрміяInform“.

Акцію, яка традиційно відбувається напередодні Дня пам’яті захисників України, започаткував у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни, “кіборга” Олексія Дурмасенка.

“Вся Україна сьогодні біжить в пам’ять за полеглих героїв… Хочу, щоб це було традиційно, і щоб більше не було загиблих. І команда міністерства теж буде бігти з думками про кожну конкретну людину, яка віддала своє життя в ім’я України, в ім’я того, щоб сьогодні ми всі з вами могли мирно жити, розвиватися, народжувати дітей”, – сказала під час церемонії відкриття забігу в Києві міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

“Для мене надзвичайно велика честь брати участь у цьому патріотичному заході. Щоб наше громадянське суспільство міцніло думкою і щоб ворог чітко усвідомлював, що ми не забудемо, не пробачимо ніколи. Пам’ятаємо кожного”, — наголосив Герой України, очільник Київського військового ліцею імені Івана Богуна генерал-майор Ігор Гордійчук.

Старт і фініш забігу в столиці був на Майдані Незалежності, і бігти можна було на різні дистанції: 2 км, 5 км, 10 км.

Також забіг відбувся у Вінниці, Луцьку, Дніпрі, Тернополі, Львові, Житомирі, Покровську, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Калуші, Фастові, Кропивницькому, Українці, Одесі, Харкові, Миколаєві, Черкасах, Чернігові та багатьох інших містах і селах України.

Учасники забігу в Краматорську. Фото: Краматорська міська рада

Серед учасників акції було багато військових. Так, у Сєвєродонецьку до забігу долучилися понад 400 військовослужбовців ОТУ “Північ”, у Краматорську – військовослужбовці 81-ї окремої аеромобільної бригади, в Очакові – військовослужбовці морського центру спеціальних операцій тощо.

Читайте також:
День пам’яті загиблих: Зеленський взяв участь у ритуалах на Трьохсвятительській та в Міноборони. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна