У Міжнародний день пам’яті жертв тероризму МЗС нагадало про злочини Кремля

 

Україна рішуче засуджує будь-які прояви тероризму та наполягає на тому, що держави, які спонсорують тероризм, мають нести відповідальність за грубе порушення міжнародного права – зокрема Росія.

Про це йдеться в коментарі МЗС України з нагоди Міжнародного дня вшанування жертв тероризму – 21 серпня.

“У Міжнародний день вшанування жертв тероризму Україна згадує усіх жертв терористичних нападів. Ми співчуваємо сім’ям, які втратили своїх близьких, та тим, хто став жертвами терактів.
Україна підтверджує важливість подальшої консолідації міжнародних зусиль з метою протидії тероризму в усіх його формах і проявах та рішуче засуджує його”, – сказано в заяві.

“Україна зі свого досвіду знає, яким жорстоким є тероризм: збиття російським ракетним комплексом «Бук» повітряного судна рейсу MH17, що забрало 298 безневинних життів; напади на блокпост поблизу Волновахи та житлові квартали у Краматорську, Маріуполі та Авдіївці; вибухи під час масових мирних зібрань у Харкові та інших містах України”, – нагадали в зовнішньополітичному відомстві України.

Також в МЗС наголосили, що Україна продовжує наполягати на тому, що держави, які спонсорують тероризм, мають нести відповідальність за грубе порушення міжнародного права.

“Боротьба проти окремих терористів та терористичних угруповань є недостатньою, якщо проблема державного тероризму не буде вирішена рішуче та всебічно. Усі винні у цих жахливих злочинах, включаючи організаторів і спонсорів тероризму, мають бути притягнуті до відповідальності”, – відзначили в МЗС.

Як відомо, Міжнародний день пам’яті жертв тероризму (21 серпня) встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у грудні 2017 року.

Читайте також:
Чехи вважають тероризм і Росію найбільшими загрозами безпеці своєї країни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна