Російські окупанти взяли в полон журналістку “РІА Мелітополь” Анастасію Глуховську

У російському полоні вже майже вісім місяців перебуває Анастасія Глуховська, яка до початку повномасштабного вторгнення працювала журналісткою видання “РІА Мелітополь”.

Про це під час відкриття в Україні кампанії Ради Європи “Журналісти мають значення” в Києві заявила мелітопольська журналістка Світлана Залізецька, повідомляє Інститут масової інформації.

За її словами, Анастасію Глуховську та адміністратора телеграм-каналу “РІА Мелітополь” Георгія Левченка заарештували 20 серпня 2023 року. Затримали також адміністратора телеграм-каналу “Мелітополь – це Україна”.

Через два місяці окупанти випустили сюжет із затриманими, винувативши їх у тероризмі.

Тоді окупанти оприлюднили імена таких затриманих: Олександр Малишев, Георгій Левченко, Максим Рупчов, Яна Суворова, Марк Каліуш, Костянтин Зиновкін. На відео серед інших затриманих упізнали й Анастасію Глуховську.

Усіх затриманих звинувачують за кількома статтями російського кримінального кодексу: про публічні заклики до терактів, держзраду, шпигунство. Їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. Їхнє місце перебування до сьогодні невідоме.

Ім’я Анастасії Глуховської весь цей час не розкривали з міркувань безпеки на прохання мами.

Наразі всі спроби сім’ї знайти Анастасію завершилися нічим. Мама Анастасії вже неодноразово обійшла всі комендатури і поліцейські відділки. Але ФСБ у своїх листах офіційно відповідає, що таку особу ніхто не затримував.

Читайте також:
РФ відмовилася обміняти полонених католиків та мусульман з нагоди релігійних свят, – омбудсмен

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна