Суд конфіскував у нардепа Киви 1,2 млн грн доходу від жомової ями

 

На користь держави буде конфіскований дохід 1,2 млн гривень народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви, який він отримав від здачі в оренду жомової ями.

Як інформує пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури, таке рішення в п’ятницю, 13 серпня, ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду.

Це перше рішення за процедурою цивільної конфіскації, яку запровадили 2019 року.

Прокурор САП подав позов про конфіскацію 1,2 млн грн доходу нардепа від “ОПЗЖ” Іллі Киви.

Попри те, що депутат не є власником жомової ями та не мав правомочності щодо володіння, користування та розпорядження, він передав майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності, повідомили в САП.

Також встановили, що акт передачі-повернення майна в оренду Кива підписував, коли був за кордоном.

Нагадаємо, нардеп Кива в 2019 році задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду жомової ями, розташованої на Полтавщині.
Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, в якому йдеться про те, на ділянці, де розташована яма, не було жодних ознак діяльності. Вона заросла бур’яном. А компанія-орендар ями – “Сіквел” – в одному з кримінальних проваджень вказана як фіктивна.

20 травня у САП заявили, що яма не належала Іллі Киві, і звернулися до ВАКС із позовом про конфіскацію коштів.

Читайте також:
СБУ прийшла з обшуками до “тітушок” нардепа. ЗМІ кивають на Киву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна