СБУ прийшла з обшуками до “тітушок” нардепа. ЗМІ кивають на Киву

 

Служба безпеки України звітує, що запобігла спробам розхитування суспільно-політичної ситуації у східних регіонах України.
Під час спецоперації у Харкові, Сєверодонецьку та Лисичанську блоковано діяльність угруповання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті.

Про це пресцентр СБУ повідомив у понеділок, 2 серпня.

Зазначається, що зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України.

“Угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокативних дій, спрямованих на розхитування ситуації в країні. Встановлено, що у березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом «кураторів», дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку”, – йдеться в пресрелізі.

Спецслужбовці традиційно не дають назв, але за даними джерела “Української правди”, йдеться про маріонеток нардепа Іллі Киви “Патріоти за життя”.

Під час низки обшуків правоохоронці виявили: холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів; інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів; велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили лідеру угруповання про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:
Після слів у Раді про “розстріл ОПЗЖ” Кива побився з Тищенком. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна