Після слів у Раді про “розстріл ОПЗЖ” Кива побився з Тищенком. ВІДЕО

 

Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв з трибуни Верховної Ради заявив, звертаючись до ОПЗЖ, що “епоха бідності закінчиться, коли народ витягне цю фракцію і розстріляє”.

Це сталося під час засідання у четвер, 17 червня. Після цих слів Потураєва члени фракції “ОПЗЖ” вийшли до трибуни і почалася тиснява і штовханина. Зокрема, народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива побився з Миколою Тищенком від “Слуги народу”.

Відео інциденту поширив на своєму телеграм-каналі нардеп Олексій Гончаренко. 

“Епоха бідності і брехні закінчиться тоді, коли повсталий народ витягне цю фракцію, сукупні статки якої співставні з річним бюджетом України, і розстріляє”, – заявив Потураєв, якого цитує “Українська правда”.

Після перерви у Раді Потураєв вибачився і запевнив, що був “на емоціях”.:

“Мої слова були сприйняті як образа і навіть заклик до насильницьких дій. Я за це приношу глибоке вибачення. Я переконаний, що у цьому залі жодна людина не заслуговує на будь-які репресії”.

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков закликав парламентарів думати, що вони кажуть: “На нас дивляться люди, які нас сюди обирали, щоб нам не червоніти, коли каденція завершиться”.

Представники фракції “ОПЗЖ” закликали скликати регламентний комітет і дати оцінку словам Потураєва і відсторонити його від головування у комітеті.

Читайте також:
У Раді побилися нардепи Лерос і Юрченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна