У Раді побилися нардепи Лерос і Юрченко

 

Народні депутати Лео Лерос і Олександр Юрченко побилися в кулуарах Верховної Ради, Юрченко заявив, що його госпіталізували.

Про це в четвер, 5 листопада, написали на своїх сторінках нардепи, інформацію підтвердили також їхні колеги з ВР.

“Близько 11:30 на мене у Верховній Раді напав брехло та провокатор Гео Лєрос… Завтра ця скажена собака буде кидатись ще на когось. Вказаними незаконними діями вчинено перешкоджання моїй депутатській діяльності – через госпіталізацію я позбавлений можливості голосувати за Держбюджет на 2021”, – сказав Юрченко.

За словами Юрченка, Лерос напав на нього ззаду і бив ногами по голові. Він сказав, що викликав правоохоронців і швидку допомогу.

Нагадаємо, що напередодні, згідно з рішенням Вищого антикорсуду, з народного депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, зняли електронний браслет.

“Учора з хабарника Юрченка, як з собаки, зняли браслет, сьогодні ця скажена потвора кинулась на мене з кулаками та ксенофобськими висловами. Я не буду повторювати сказані ним слова, бо це неприємно для психіки будь-якої адекватної людини, але це, мабуть і є обіцяні “люди з ментальністю ХХІ сторіччя”, – написав Лерос.

“У Раді пристрасті не згасають. У кулуарах сумнозвісний депутат Юрченко побився з Гео Леросом… Юрченко вважає, що саме Лерос нашкодив його репутації, а не “переговори про хабар в 40 млн”, – написала нардепка Вікторія Сюмар на фейсбуці про інцидент.

Читайте також:
Справа про корупцію “слуги народу”: нардеп Юрченко сховався від підозри,
раніше він крав 4 пляшки пива, – ЗМІ

Як інформувала “Новинарня“, 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція “Слуга народу”).

14 вересня депутат від “СН” Олександр Качура повідомив у телеграм-каналі, що Юрченко добровільно напише заяву про вихід із фракції.

15 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченкові.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі поінформували, що помічнику народного депутата (Івану Фіщенку) оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря нардепом. За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів-членів комітету для підтримки вказаних поправок до закону.

Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – “пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”.

За даними ЗМІ, під час проведення НАБУ операції з викриття хабарника Юрченка стався витік інформації, й операція зірвалася.

НАБУ оприлюднило відеоматеріали щодо цієї операції.

15 вересня Вищий антикорупційний суд арештував помічника нардепа Юрченка Івана Фіщенка з мільйонною заставою.

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова таки підписала Юрченкові підозру.

21 вересня Вищий антикорупційний суд обрав Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3,001 млн гривень, після чого його помістили до СІЗО.

Читайте також:
Хабар нардепа Юрченка – не єдина справа, в якій Венедиктова і Зеленський кришують своїх, – Шабунін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна