У прокуратурі багато справ на нардепів, а хабар “слуги” Юрченка потребує перевірки, – Венедіктова у ВР

 

Правоохоронці ведуть кримінальні розслідування щодо багатьох народних депутатів.

Як передає “Новинарня“, про це сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова у виступу з трибуни Верховної Ради у вівторок, 15 вересня.

“Я ховатись не збираюся, брати участь в театрі одного або кількох акторів так само не буду. Я генеральний прокурор, а не збирач лайків. Хочу коротко звернутись до залу: я можу вас розчарувати, але дійсно в цій державі йде декілька справ, розслідувань по багатьох народних обранцях. І результати цих розслідувань ми побачимо”, – заявила Венедіктова.

При цьому генпрокурорка готова вручити підозру за ймовірний хабар нардепу від “Слуги народу” Олександру Юрченку, якщо для цього буде достатньо підстав.

“Я можу назвати прізвище – це Юрченко… це народний депутат”, – навела приклад Венедіктова.

Вона заявила, що, перш ніж підписати підозру, яка складається самим генпрокурором на підставі матеріалів провадження, потрібно мати об’єктивні відомості, що підлягають доведенню – час, місце, спосіб обговорення депутата і помічника дій щодо одержання неправомірної вигоди, час, місце, спосіб надання вказівки народного депутата своєму помічнику на вчинення дій, спрямованих на виконання домовленостей із заявником.

“…Чи можна ставити питання про обвинувачення нардепа за встановлені вищевказані факти на сьогоднішньому етапі слідства? На мою думку, без встановлення факту використання службового становища для одержання неправомірної вигоди, факту одержання неправомірної вигоди, повідомити будь-кого за вчинення такого службового злочину неможливо. Матеріали, які мені сьогодні надані, не містять таких відомостей”, – зазначила Венедіктова.

За її словами, ОГП вчора отримала лист від керівництва НАБУ щодо підписання підозри і чернетку підозри щодо Юрченка, без матеріалів кримінального провадження, о 17:20.

“Ми готові, прокурори САП, я особисто, вивчити матеріали кримінального провадження, опрацювати зібрані матеріали, якщо необхідно дати додаткові вказівки, що треба зробити, і якщо буде достатньо підстав повідомити про підозру, я це зроблю і повідомлю”, – наголосила Венедіктова.

Як відомо, днями НАБУ викрило на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції “Слуга народу”, проте він не затриманий.
За словами нардепа Гео Лероса, помічник узяв перші 13 тисяч із 200 тисяч доларів, які передбачалися нардепу Юрченку за законопроект, пов’язаний із побутовими відходами.
Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що нардеп Юрченко виявив бажання вийти із фракції та правлячої партії на час розслідування справи про хабар.

Читайте також:
Венедіктова звільнила Піскуна з посади свого позаштатного радника, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна