Вищий антикорсуд арештував помічника нардепа Юрченка з мільйонною заставою

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід помічникові народного депутата України у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1 млн гривень.

Про це ввечері 15 вересня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, йдеться про Івана Фіщенка, який є помічником нардепа Олександра Юрченка (“Слуга народу”).

“Слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 000 552 гривень застави”, – повідомила САП.

Ухвала про застосування запобіжного заходу може бути оскаржена протягом п’яти днів.

Прокурор просив застосувати до Фіщенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн 658 грн.

Нагадаємо, 14 вересня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція “Слуга народу”). Депутат від “СН” Олександр Качура повідомив у телеграм-каналі, що Юрченко добровільно напише заяву про вихід із фракції.
15 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила у парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченкові.
Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі поінформували, що помічнику народного депутата (Івану Фіщенку) оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря нардепом. За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів-членів комітету для підтримки вказаних поправок до закону.
Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – “пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”.
За даними ЗМІ, під час проведення НАБУ операції з викриття хабарника Юрченка стався витік інформації, й операція зірвалася.

Читайте також:
Хабар нардепа Юрченка – не єдина справа, в якій Венедиктова і Зеленський кришують своїх, – Шабунін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна