Помічнику нардепа Юрченка оголосили про підозру. Банкова відреагувала на корупційний скандал

 

Помічнику народного депутата Олександра Юрченка – Івану Фіщенку – повідомлено про підозру в пособництві в отриманні депутатом хабара в розмірі 13 тисяч доларів.

Про це у вівторок, 15 вересня, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

“Детективами НАБУ повідомлено про підозру помічнику народного депутата України, який виступив посередником в отриманні 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроєкту, що стосувався переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тисяч доларів неправомірної вигоди для підкупу народних депутатів — членів Комітету для підтримки вказаних правок”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у середині серпня цього року правоохоронцями зафіксовано факти отримання вказаною особою частини неправомірної вигоди.

Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України — пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Також до ВАКС було подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Напередодні, 13 вересня, народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії “Слуга народу”), який, за словами Лероса, “взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались нардепу Юрченку за законопроєкт, пов’язаний з побутовими відходами”.

15 вересня нардеп Юрченко повідомив, що виходить із фракції “Слуга народу” – в офісі президента назвали це рішення “доречним”. 

В офісі глави держави зауважили, що курс “на подолання корупції був виражений у реальних кроках уже з перших днів його каденції й досі триває” та додали, що такий підхід демонструє, що Володимир Зеленський “не толерує корупцію в будь-яких її проявах”.

“Ким би не був підозрюваний у корупційних діяннях, антикорупційні органи можуть і повинні провести повне розслідування всіх обставин кожної справи. Інструменти для цього створені, діяльність антикорупційної інфраструктури забезпечена на сто відсотків. Жодних винятків з цього правила для жодної особи у державі не було й не буде”, – запевнили в ОП.

Читайте також:
У прокуратурі багато справ на нардепів, а хабар “слуги” Юрченка потребує перевірки, – Венедіктова у ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна