Нардеп Кива заробив на здачі в оренду жомової ями близько ₴1,2 млн, – Bihus.Info

 

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива у 2019 році отримав 1,2 мільйона гривень на здачі в оренду жомової ями у Полтавській області, яка заросла бур’яном.

На ділянці, де розташована яма, не має ніяких ознак діяльності, про це йдеться у розслідуванні Bihus.info, опублікованому у вівторок, 28 липня.

Жомові ями раніше використовував цукровий завод міста Заводське  на Полтавщині.

У ці ями скидали відходи після обробки буряків. Незважаючи на те, що завод не працює, яму народного депутата Іллі Киви, площею майже 400 квадратних метрів разом із гаражем, орендувала львівська компанія “Сіквел”, яка фігурує у кримінальному провадженні про фіктивність.

Власниця львівської компанії Світлана Ставіснюк відмовилася відповідати журналістам на питання про орендування за 100 тисяч гривень на місяць жомової ями. Вона також не відповіла, навіщо львівській компанії знадобилася яма у Полтавській області.

За даними реєстру нерухомості, минулого року яма за договором купівлі-продажу перейшла у власність співзасновниці ТОВ “Укрзв’язокмонтаж” Юлії Павелко. На цьому підприємстві Кива колись був директором та головним бухгалтером.

Нардеп не відобразив дохід у майновій декларації, тому ціна угоди невідома.

У коментарі для журналістів Ілля Кива повідомив, що здачею ями в оренду займаються його юристи, тому не може відповісти по суті угоди. Однак продаж ями він заперечив.

Читайте також:
Нардепи вимагають у СБУ покарати Киву за вислови про Львівщину як “колиску фашизму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна