Вибух на шахті на Донеччині: один гірник загинув, дев’ять – у важкому стані

 

На шахті ПАТ “Шахтоуправління “Покровське” в смт Удачне Покровського району на Донеччині стався вибух під час виконання буровибухових робіт. Десятьох гірників із сильними опіками госпіталізували, з них один помер.

Про надзвичайну подію вранці в суботу, 31 липня, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“Вибух стався приблизно о 05:12 в північному польовому конвеєрному штреку, на горизонті 815 м. За попередньою інформацією внаслідок вибуху постраждало 10 гірників, яких наразі госпіталізовано до Центральної районної лікарні м. Покровськ”, – ішлося в повідомленні.

У прокуратурі Донеччини уточнили, що один із постраждалих помер, ще дев’ять перебувають у важкому стані в хірургічному відділенні КНП “Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування”.

На місці працює слідчо-оперативна група поліції. За фактом проводиться перевірка, поліцейські встановлюють обставини вибуху.

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель особи та інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Читайте також:
У ТКГ створили підгрупу з екологічного моніторингу підтоплення шахт на лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна