Від ран помер боєць 57 омпбр Дмитро Сивоконь, який був поранений під час обстрілу на Луганщині

доповнено

У  шпиталі в Харкові помер військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Дмитро Сивоконь, який зазнав важкого поранення тиждень тому від ворожого обстрілу в зоні ООС.

Про це смерть воїна, яка сталася 23 липня, повідомило “Суспільне” з посиланням на харківську волонтерку Ярину Чаговець із “Сестер милосердя АТО”.

За інформацією видання, Сивоконь був госпіталізований після обстрілу в Луганській області. З ним евакуювали ще кількох поранених.

“Його поклали до реанімації. Наступного ранку він вже прийшов до тями, самостійно дихав. Потім стало гірше. Його знову під’єднали до апарату дихання, зробили кілька операцій. На жаль, вчора стан погіршився сильно. Близько 16:00 вчора він помер”, — розповіла Чаговець 24 липня.

Важку поранення Сивоконь отримав 13 липня під час ворожого артилерійського обстрілу позицій бригади поблизу села Кринички на Луганщині (район Причепилівки). Під час того обстрілу загинув командир роти Андрій Бєляєв та п’ятеро військовослужбовців були поранені.

За інформацією львівської волонтерки Світлани Сидоренко, у бійця залишилися дружина з двома дітьми (два з половиною і дев’ять років) та 13-річний син від першого шлюбу.

Читайте також:
Ділянка біля Золотого на Луганщині перетворюється на “гарячу точку”, – ОБСЄ

За даними “Новинарні“, Дмитро Сивоконь (інше написання – Сівоконь) – сьома бойова втрата ЗСУ з початку липня.

4 липня від обстрілу під Мирним Донецької області загинув медик 93 омбр капітан Юрій Письменний.

5 липня під обстрілом із ПТРК поблизу Чермалика на Донеччині загинув заступник начальника тилу 93 омбр майор Богдан Бродовський.

8 липня від обстрілу біля села Піски під Донецьком загинув сержант із 15 омпб 58 омпбр Євгеній Курасов.

9 липня від кулі снайпера під Золотим загинув старший солдат Володимир Яськів із 24 омбр імені Короля Данила.

13 липня внаслідок мінометного обстрілу на Луганщині загинув Андрій Бєляєв “Бєлий”, боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка.

19 липня у харківському шпиталі від отриманих ран помер поранений боєць 10 огшбр Олександр Горбенко, який був поранений 15 липня під обстрілом на Донеччині.

Читайте також:
Загиблі герої червня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна