Від кулі снайпера під Золотим загинув боєць “королівської” бригади Володимир Яськів

 

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок бойових дій 9 липня. Це старший солдат Володимир Яськів із 24 омбр імені Короля Данила.

Ім’я загиблого назвала пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Боєць дістав смертельне снайперське поранення біля міста Золоте на Луганщині.

“Вчора, 9 липня 2021 року, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Золоте загинув наш побратим – старший солдат Яськів Володимир Богданович.
Володимир перебував на чергуванні та вів спостереження за противником, коли окупанти почали масований обстріл із крупнокаліберних кулеметів, гранатометів, протитанкових керованих ракет та мінометів 82-го калібру. Ворогу була надана адекватна відповідь з дозволених засобів озброєння для придушення вогневих точок противника. Але під час зміни позиції старшим солдатом Яськівим сталося непоправне… Ворожий снайпер смертельно поранив Володимира. Характер поранення виявився несумісним з життям”, – розповіли в підрозділі.

Побратими та командування підрозділу, де Володимир проходив службу вже півтора року, згадують його як порядного, сміливого, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, який завжди проявляв розумну ініціативу та був надійною підтримкою для своїх командирів.

Загиблому було 43 роки.

Володимир Богданович Яськів народився 29 липня 1977 року в селищі Великі Бірки на Тернопільщині.

Був призваний на контракт Тернопільським ОМТЦК та СП Тернопільської області.

Старший солдат, старший стрілець 1-го механізованого взводу 1-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 24 омбр.

Посаду Яськіва назвав у соцмережі голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог, висловивши співчуття рідним та близьким загиблого земляка.

Він також зазначив, що полеглий був неодруженим.

Володимир Яськів

Володимир Яськів

Як інформував у ранковому зведенні пресцентр штабу ОС, унаслідок ворожих обстрілів 9 липня один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення несумісне з життям. Крім того, один військовий отримав поранення, ще двоє – бойове травмування.

За даними “Новинарні“, Володимир Яськів – четверта бойова втрата ЗСУ з початку липня.

4 липня від обстрілу під Мирним Донецької області загинув медик 93 омбр капітан Юрій Письменний.

5 липня під обстрілом із ПТРК поблизу Чермалика на Донеччині загинув заступник начальника тилу 93 омбр майор Богдан Бродовський.

8 липня від обстрілу біля села Піски під Донецьком загинув сержант із 15 омпб 58 омпбр Євгеній Курасов.

Читайте також:
Загиблі герої червня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна