На фронті – масове застосування важкої артилерії й мінометів, один воїн загинув, троє поранених

 

Протягом минулої доби, 9 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів, з них 12 обстрілів. Один український воїн загинув, троє – отримали поранення і травмування.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Біля НЕВЕЛЬСЬКОГО ворог відкривав вогонь з артилерії калібру 122 мм.

Неподалік НОВОТОШКІВСЬКОГО російські окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.

У напрямку населеного пункту ПІСКИ противник тричі здійснював обстріли з мінометів 120-го калібру.

Поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ противник обстрілював позиції українських захисників із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі ТРОЇЦЬКОГО збройні формування РФ двічі вели вогонь по наших позиціях зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Біля НОВОЗВАНІВКИ противник застосовував міномети 82-го калібру.

Неподалік НОВОМИХАЙЛІВКИ ворог обстрілював позиції українських захисників зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу АВДІЇВКИ окупанти вчинили обстріл із ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Біля ОРІХОВОГО російські найманці вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї.

Крім того, в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ військові Об’єднаних сил зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10”.

“Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення несумісне з життям.
Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого”, – сказано в повідомленні.

“Крім того, один військовий отримав поранення, ще двоє – бойове травмування. Воїнів доправлено до лікувального закладу. Стан їх здоров’я – задовільний“, – сказано у зведенні.

Станом на сьому годину ранку 10 липня з початку доби зафіксовано вже п’ять порушень режиму припинення вогню. Поблизу МИРОНІВСЬКОГО окупанти застосували артилерійські системи калібру 122 мм. Неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що біля Донецька, противник відкрив вогонь із мінометів 120-го калібру; біля ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, – з артилерійських систем калібру 122 мм. Неподалік ШИРОКИНОГО російські найманці обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру. У напрямку СВІТЛОДАРСЬКА ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.
Бойових втрат за поточну добу серед українських військових немає.

“На ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, – сказано у зведенні.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий напередодні – четверта бойова втрата ЗСУ в липні і друга поспіль за останні два дні.

Читайте також:
Під Пісками від кулі російського снайпера загинув боєць 15 омпб Євгеній Курасов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна