Під Пісками від кулі російського снайпера загинув боєць 15 омпб Євгеній Курасов

доповнено, уточнено

Поблизу села Піски, що під Донецьком, внаслідок снайперського обстрілу загинув навідник-оператор 15-го окремого мотопіхотного батальйону “Суми” Збройних сил України сержант Євгеній Курасов.

Про це в п’ятницю, 9 липня, повідомив речник Сумського обласного військкомату Олександр Бондаренко, інформує “Суспільне”.

Як повідомляв пресцентр штабу ОС, 8 липня в напрямку населеного пункту Піски російські найманці тричі обстрілювали позиції українських захисників – із мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під час одного з таких обстрілів увечері 8 липня боєць із Сумщини отримав смертельне поранення.

Про втрату бійця сповістила також 58-ма окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського, до складу якої входить в/ч А4532 (15 омпб).

“Ввечері 08.07.2021 року поблизу села Піски загинув сержант Курасов Євгеній Олександрович, заступник командира бойової машини – навідник-оператор механізованого взводу механізованої роти військової частини А4532. Причина загибелі – ведення снайперського вогню противником. Поранення були несумісні з життям”, – розповіла пресслужба бригади, висловивши щирі співчуття родині, друзям та близьким товаришам загиблого.

(Початково місцем загибелі сержанта Курасова було названо село Водяне, що на Приазов’ї. Населений пункт із такою ж назвою є поруч із Пісками й Опитним, на схід від передмість Донецька.)

За словами Олександра Бондаренка, тіло загиблого мають доправити на Сумщину ввечері 10 липня. Поховання відбудеться в неділю, 11 липня, о 12:00.

Євгеній Курасов

Євгенію Курасову було 24 роки. Він був родом із села Локня Конотопського району Сумської області.

Боєць служив у підрозділі за контрактом із жовтня 2019 року.

Вдома військовослужбовця чекала дружина з двомісячною дитиною та батьки.

За даними “Новинарні“, Євгеній Курасов – третя бойова втрата ЗСУ з початку липня.

4 липня від обстрілу під Мирним Донецької області загинув медик 93 омбр капітан Юрій Письменний.

5 липня під обстрілом із ПТРК поблизу Чермалика на Донеччині загинув заступник начальника тилу 93 омбр майор Богдан Бродовський.

Читайте також:
Загиблі герої червня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна