ООС: ворог масово задіює важкі міномети, в ЗСУ – загиблий і поранений

 

Протягом минулої доби, 8 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. В ЗСУ – один загиблий та один поранений.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У напрямку населеного пункту ПІСКИ російські найманці тричі обстрілювали позиції українських захисників із мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік НЕВЕЛЬСЬКОГО та ПРИЧЕПИЛІВКИ ворог застосовував міномети 120-го калібру.

У районі КРИМСЬКОГО окупанти обстрілювали наші позиції з мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Поблизу населеного пункту ОПИТНЕ противник обстрілював позиції українських захисників з великокаліберних кулеметів.

Біля НОВОЗВАНІВКИ російські окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу МАР’ЇНКИ противник вів вогонь зі стрілецької зброї.

Неподалік ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, ворог двічі здійснював обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

“Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення несумісні з життям.
Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого.
Крім того, один український військовий отримав кульове поранення. Стан здоров’я воїна – задовільний”, – сказано у зведенні.

Станом на сьому годину ранку, з початку доби 9 липня зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. Біля НЕВЕЛЬСЬКОГО ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 122 мм. Поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ противник обстріляв позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Неподалік НОВОТОШКІВСЬКОГО російські окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів. А в напрямку населеного пункту ПІСКИ противник здійснив обстріл з мінометів 120-го калібру.
Бойових втрат за поточну добу серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

“На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, – йдеться в повідомленні.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий 8 липня – третя бойова втрата ЗСУ з початку цього місяця.

Читайте також:
На Дніпропетровщині попрощалися із полеглим на фронті заступником начальника логістики 93 омбр Богданом Бродовським. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна