Від мінометного обстрілу на Луганщині загинув досвідчений боєць 57-ї бригади Андрій Бєляєв. ФОТО

доповнено

13 липня внаслідок мінометного обстрілу на Луганщині загинув Андрій Бєляєв – боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Ім’я загиблого військового назвала пресслужба Нікопольського ОМТЦК та СП в середу, 14 липня.

“Вчора ввечері… в районі села Причепилівка Новоайдарського району Луганської області під час ворожого мінометного обстрілу з 122-мм та 152-мм калібру бойових позицій 57-ї окремої механізованої (насправді – мотопіхотної – “Н”) бригади загинув наш земляк, нікопольчанин Бєляєв Андрій Левонтійович”, – йдеться в повідомленні.

Андрій Беляєв народився 17 липня 1982 року, не дожив чотири дні до 39-річчя.

Як розповіли “Новинарні” побратими, Андрій мав позивний “Бєлий”. На війні з 2014 року, прийшов до ЗСУ добровольцем. Кілька разів перепідписував контракт.

У 2015 році брав участь у невеличкій операції в Зайцевому, в районі Жованка, коли 57-ма бригада взяла під контроль кілька вулиць.

“Досвідчений воїн. Сам першим ішов вперед, першим стріляв, брав на себе відповідальність. Був прикладом для багатьох на війні”, – розповіли в підрозділі.

Андрій Беляєв

Залишилися дружина, троє дітей (від іншого шлюбу) та старенька мама.

Фото з Бєлим поширив журналіст Олександр Махов, який із ним воював:

Нагадаємо, 13 липня гібридні сили РФ вели прицільний обстріл поблизу житлових будівель населених пунктів Сентянівка (Фрунзе) та Хороше, використовуючи заборонене Мінськими угодами важке артилерійське озброєння. Унаслідок цих обстрілів з важкої артилерії на Луганщині один український військовий загинув, четверо отримали поранення.

За даними “Новинарні“, Андрій Бєляєв – п’ята бойова втрата ЗСУ з початку липня.

4 липня від обстрілу під Мирним Донецької області загинув медик 93 омбр капітан Юрій Письменний.

5 липня під обстрілом із ПТРК поблизу Чермалика на Донеччині загинув заступник начальника тилу 93 омбр майор Богдан Бродовський.

8 липня від обстрілу біля села Піски під Донецьком загинув сержант із 15 омпб 58 омпбр Євгеній Курасов.

9 липня від кулі снайпера під Золотим загинув старший солдат Володимир Яськів із 24 омбр імені Короля Данила.

Читайте також:
Загиблі герої червня 2021: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна