Росія хоче відновити зустрічі ТКГ очно в Мінську

 

Під час засідання Тристоронньої контактної групи 21 липня глава делегації РФ Борис Гризлов виступив за відновлення очних зустрічей ТКГ в Мінську.

Про це повідомив представник Донеччини в українській делегації Сергій Гармаш.

Як відомо, спеціальна представниця голови Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) по Україні швейцарка Гайді Ґрау йде у відставку. Наступне засідання ТКГ, яке відбудеться 26 серпня, проведе новий спецпредставник – фін Мікко Кіннунен. Разом із цією зміною очільник російської делегації Гризлов виступив за те, щоб наступне засідання відбулося в режимі офлайн у Мінську, як це було до пандемії.

Українська делегація та ОБСЄ не підтримали ідею.

“Дивна пропозиція на тлі лідерства РФ в Європі за кількістю заражень коронавірусом. А Мінськ з Москвою зараз так тісно переплелися, що можна тільки уявити кількість нових і старих російських штамів цієї зарази в Білорусі… Звичайно, ми не готові ризикувати своїм здоров’ям. Як, до речі, не загорілися таким бажанням і представники ОБСЄ”, – написав Гармаш у фейсбуці.

“Політична підгрупа як і раніше заблокована. На пропозицію української делегації, до вирішення процедурних питань, продовжити роботу шляхом надання письмових відповідей на питання модератора підгрупи, представник Росії Гризлов відповів відмовою. Це зрозуміло, вони ж – “посередники”, – розповів також Гармаш про перебіг засідання 21 липня.

Нагадаємо, раніше один із керівників української делегації Олексій Резніков заявляв, що після карантину Україна шукатиме інше місто для перемовин ТКГ замість Мінська.

Читайте також:
Фінський дипломат став новим спецпредставником голови ОБСЄ в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна