Фінський дипломат став новим спецпредставником голови ОБСЄ в Україні

 

Новим спеціальним представником голови ОБСЄ в Україні став фінський дипломат Мікко Кіннунен.

Про це повідомили в понеділок, 19 липня, в МЗС Фінляндії.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка є чинним головою ОБСЄ, призначила посла Мікко Кіннунена на посаду спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі. Кіннунен розпочне виконання своїх обов’язків з 1 серпня.

Наразі Кіннунен є політичним директором (генеральним директором з політичних питань) у Міністерстві закордонних справ Фінляндії. Він приєднався до міністерства у 1996 році та працював, серед іншого, директором підрозділу з питань політики безпеки та першим послом Фінляндії з питань протидії гібридним загрозам.

У 2009-2013 роках Кіннунен був послом Фінляндії у Казахстані та Киргизстані. Він також працював в посольствах у Москві та Вашингтоні, а також у Постійному представництві Фінляндії при ООН у Нью-Йорку.

Досі спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі була посол Хайді Грау.

Читайте також:
Фінляндія готова прийняти на переговори Путіна і Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна