Грау залишає посаду спецпредставника по Україні, – ОБСЄ

 

Посолка Гайді Грау цього літа залишить посаду Спеціального представника Чинного голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі.

Про це йшлося в офіційному повідомленні під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 8 липня, передає “Укрінформ”.

Причина майбутньої відставки Грау поки що невідома. Вже триває підбір її наступника.

Також під час засідання Постійної ради зі словами подяки швейцарській дипломатці за роботу виступили низка делегацій країн-учасниць.

Зокрема, подякували Гайді Грау за “визначну роботу у спробах просунути дискусії у Тристоронній контактній групі” у делегації ЄС при ОБСЄ.

“Шановна пані посол, Ви стали справжнім надбанням ОБСЄ, і ми бажаємо Вам усього найкращого у Ваших подальших починаннях”, – заявили в місії Євросоюзу.

У представництві США також відзначили непохитне прагнення Грау до миру та відчутних результатів у рамках ТКГ, зокрема, щодо нових ділянок розведення, оновленого плану розмінування та нових КПВВ.

“Ми визнаємо, що відсутність прогресу в цих та інших питаннях є явним результатом непоступливості Росії”, – додали в американській місії.

Зі словами подяки виступив і Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

“Оскільки це останній виступ Спеціального представника Грау на Постійній раді, я захотів би завершити мою заяву висловленням щирої вдячності за її вагомий внесок, зроблений під час роботи у ТКГ. Нам не вистачатиме Вашої енергії в ТКГ, шановна Гайді, як і ваших доречних зауважень, які розвінчують російські фейки на засіданнях Постійної ради”, – сказав він.

Нагадаємо, про призначення швейцарської дипломатки Гайді Грау новим спеціальним представником Чинного голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ стало відомо у грудні 2019 року.
Вона змінила на цій посаді австрійського дипломата Мартіна Сайдіка, який обійняв цю посаду у червні 2015 року.

Читайте також:
В ОБСЄ помітили погіршення ситуації з безпекою на сході України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна