Після карантину Україна шукатиме інше місто для перемовин ТКГ замість Мінська, – Резніков

 

Українська делегація в Тристоронній контактній групі, коли завершиться пандемія, не буде їхати до Мінська на перемовини щодо Донбасу через ворожу риторику Білорусі щодо України.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі “Свобода слова” на ICTV у понеділок, 5 квітня.

“Ми категорично повідомили, що не будемо брати участь у засіданнях ТКГ, якщо раптом завершаться карантинні обмеження і буде запропоновано продовжити консультації, як і раніше, у Мінську. Ми пояснили, що українська делегація не буде спрямовувати своїх членів у Мінськ для зустрічей у реальному житті. Все одно доведеться шукати для зустрічей іншу країну та інше місто. Я думаю, оскільки сьогодні Білорусь поки що знаходиться під впливом Російської Федерації, то для нас немає довіри до цієї території”, – цитує Резнікова “Українська правда”.

Він також уточнив, що наразі у Білорусі домінує антиукраїнська риторика. На його думку, українські військові вже взяли це до уваги.

Читайте також:
В омитому кров’ю Мінську більше не можуть відбуватися переговори ТКГ щодо Донбасу, – Геращенко

Трамп хоче перенести з Мінська переговори щодо Донбасу. Назарбаєв має пропозицію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна