“Слуга народу” назвав трьох міністрів, яким восени загрожує відставка

 

У монобільшості є претензії до роботи міністрів оборони Андрія Тарана, юстиції – Дениса Малюськи та культури й інформаційної політики – Олександра Ткаченка. Про це заявив народний депутат зі “Слуги народу” Олександр Качура.

“Однозначно, у вересні будуть кадрові зміни [в уряді]… Є претензії у депутатського корпусу і є розмови про те, що потрібно ці міністерства посилити іншими міністрами. Є розмови щодо Міністерства оборони, Міністерства юстиції. Є запитання щодо Міністерства культури: знаю, що колеги зареєстрували проект постанови про звільнення [Олександра Ткаченка], там насправді неоднозначна ситуація”, – сказав Качура в ефірі телеканалу “Україна 24” в середу, 21 липня, передає “Інтерфакс-Україна”.

При цьому він звернув увагу на відсутність комунікації глави Мін’юсту з парламентом.

“Щодо Міністерства юстиції претензії, мені здається, є в колег, тому що найбільша помилка – це відсутність комунікації з парламентом, оскільки ми лише через Facebook можемо спостерігати, як міністр юстиції то на траві лежить, то на столі тощо… Є наразі претензії до результатів роботи [міністра юстиції Дениса Малюськи], тому що господарство Мін’юсту дуже велике, і це не лише в’язниці та камери попереднього ув’язнення, в яких відбувається ремонт, а це набагато більше, і потрібно, щоб там відбувалися системні зміни”, – зазначив Качура.

Щодо можливих кадрових змін у силовому блоці, “слуга народу” підтвердив, що в кулуарах парламенту обговорюється ймовірне звільнення і генерального прокурора Ірини Венедіктової.

“Я чув, що колега це публічно озвучила щодо генерального прокурора. Таке у кулуарах також звучало, і вже пішло це в засоби масової інформації. Теж таке можливо”, – сказав Качура.

Читайте також:
Уряд звільнив трьох заступників міністра оборони і двох – МВС. Закликають до відставки й Тарана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна