Уряд звільнив трьох заступників міністра оборони і двох – МВС. Закликають до відставки й Тарана

 

Уряд позбавив посад двох заступників міністра внутрішніх справ і трьох заступників міністра оборони.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко (фракція “Європейська солідарність”) за підсумками засідання Кабміну в середу, 21 липня.

“Уряд звільнив: Ярового Сергія Анатолійовича з посади першого заступника міністра внутрішніх справ України; Ковальчук Тетяну Іванівну з посади заступника міністра внутрішніх справ України; Миронюка Олександра Юрійовича з посади заступника міністра оборони України; Старобінського Ігоря Олександровича з посади заступника міністра оборони України; Халімона Ігоря Сергійовича з посади заступника міністра оборони України”, – написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Ці звільнення відбулися на тлі відставки Арсена Авакова з посади глави МВС та чуток про підготовку відставки глави МОУ Андрія Тарана.

Секретар парламентського комітету з питань оборони й нацбезпеки Роман Костенко (“Голос”), коментуючи сьогоднішні рішення уряду, закликав міністра Тарана до відповідальності.

“…Сьогодні уряд звільнив відразу трьох заступників міністра оборони України. Незважаючи на те, що була дійсно провалена робота за напрямками, їх (заступників) призначення відбулося за пропозицією міністра оборони України, і робота здійснювалася під його контролем. Тому, в першу чергу, саме його (Тарана) управлінським здібностям повинна бути надана відповідна оцінка”, – написав Костенко у фейсбуці.

“За провал роботи Міністерства оборони України під час війни повинно нести відповідальність все його керівництво”, – додав він.

Читайте також:
Нардепки принесли міністру оборони туфлі на підборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна