Милованов: Від МВФ Україна отримає $2,7 млрд незалежно від кредитної програми

 

Від Міжнародного валютного фонду Україна отримає 2,7 млрд доларів у межах нової ініціативи Фонду щодо додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Дом” заявив радник керівника офісу президента Тимофій Милованов.

“У нас є програма, за якою ми повинні отримати транші МВФ, для неї ми ухвалюємо певні закони. І ми хотіли б до кінця літа закрити всі питання. І українська позиція така: ми всі свої завдання виконали, тепер подивимося, яка позиція у МВФ”, – сказав він.

За словами Милованова, 2,7 млрд доларів – це додаткові позики поза цією програмою.

“А $2,7 млрд — це абсолютно інша історія. У межах збільшення фінансування самого Міжнародного валютного фонду всім країнам-учасницям збільшується частка. Тобто фінансування буде незалежно від нашої програми з МВФ”, – уточнив він.

Нагадаємо, нещодавно МВФ заявив про “певний прогрес” у переговорах із Україною.

Читайте також:
МВФ змінив представника в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна