СБУ оскаржить домашній арешт Семенченка

 

Правоохоронні органи подаватимуть апеляцію на рішення Солом’янського районного суду м. Києва, який змінив запобіжний захід для народного депутата VIII скликання Семена Семенченка.

Про це в середу, 14 липня, повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передає “Укрінформ”.

“Минулого тижня СБУ оголосила про нову та змінила раніше повідомлену підозру щодо Семенченка. Зокрема, нова підозра оголошена за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.2 ст 28 ч.1 ст. 263 ККУ. Тобто, Семенченко підозрюється в організації незаконного придбання, зберігання та передачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, що вчинене попередньо змовою групою осіб”, – зазначив прессекретар СБУ.

Він уточнив, що нова підозра оголошена у зв’язку із отриманням висновків експертиз зброї та боєприпасів, а також після вивчення показань свідків.

Нагадаємо, 14 липня суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Семена Семенченка, звільнивши його зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт.

Як інформувала “Новинарня“, 24 березня Служба безпеки України повідомила, що викрила та припинила діяльність “не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування”, або ж так званої “приватної військової компанії”. Нею нібито керували колишні учасники бойових дій у складі батальйону “Донбас” Семен Семенченко і Євген Шевченко.
За даними правоохоронців, до складу компанії входило понад 150 осіб, і вона діяла під прикриттям охоронних фірм та громадських організацій.

Підготовка членів так званої “ПВК” відбувалася на тренувальній базі на Київщині. Самі учасники називають її охоронною фірмою DBC (скорочення від Donbass Battalion Corp.), яка зареєстрована в США, а в Україні гуртує ветеранів батальйону “Донбас” для реабілітації.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з Росії. Згодом вони нібито продавали ці деталі, зокрема клістрони до ЗРК С-300, державним підприємствам за завищеними цінами. У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

25 березня Служба безпеки оприлюднила нові докази у справі щодо незаконного постачання військових товарів з Російської Федерації – переписки й розмови Семенченка і Шевченка.

Андрію Рогозі – фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних з ДК “Укроборонпром” – та Євгенові Шевченку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Семенченку оголосили підозру в теракті через обстріл офісу “112 Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна