Командира есмінця HMS Defender нагородили нагрудним знаком “Захиснику України”

 

Командира британського корабля HMS Defender капітана 2-го рангу Вінса Оуена нагородили нагрудним знаком “Захиснику України”.

Про це у понеділок, 12 липня, повідомила пресслужба Ради національної безпеки і оборони України.

“За дорученням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, за вагомий внесок в справу гарантування національної безпеки і оборони України, допомогу щодо захисту незалежності та суверенітету України, високий професіоналізм, та з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗС України нагрудним знаком «Захиснику України» нагороджено капітана 2-го рангу, командира корабля HMS Defender Вінса Оуена”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що за сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, проявлену особисту мужність та героїзм при виконанні військового обов’язку та з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗС України нагрудним знаком «Захиснику України» нагороджено генерал-лейтенанта, командувача морської піхоти ВМС ЗС України Юрія Содоля.

Медаллю «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеню нагороджено військовослужбовців ВМС ЗС України.

Вінс Оуен (зліва) в Одесі під час урочистостей 19 червня

Читайте також:
ВВС показало кадри з британського есмінця Defender, який біля окупованого Криму переслідували кораблі й літаки РФ

Нагадаємо, 23 червня в міноборони РФ заявили, що російські військові та прикордонники нібито відкрили “попереджувальний” вогонь і зробили “попереджувальне” бомбометання по курсу британського есмінця “Дефендер”.
Як стверджували у міноборони РФ, це сталося, коли есмінець проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент.

У російському відомстві заявили, що британський корабель нібито “зайшов у територіальні води РФ” та не реагував на попередження.

Пізніше стало відомо, що військового аташе Великої Британії у Москві викликали до міноборони РФ через цей інцидент.

У МО Великої Британії назвали повідомлення про обстріл есмінця “Дефендер” біля окупованого Криму дезінформацією РФ і наголосили, що корабель Королівського флоту здійснював мирний прохід територіальними водами України відповідно до норм міжнародного права.

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що британський есмінець Defender діяв законно у міжнародних водах біля узбережжя окупованого РФ Криму.

Читайте також:
Винищувачі США вперше з часів Другої світової здійснили бойовий виліт з іноземного авіаносця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна