Ніхто на завадить нашим кораблям ходити поблизу Криму, – міністр оборони Британії

 

Ніхто не перешкоджатиме Великій Британії плавати у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.

Про це заявив заявив міністр оборони Бен Воллес, інформує The Times.

“Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході”, – сказав Воллес.

В офісі прем’єра Британії Бориса Джонсона заявили, що есмінець рухався “найбільш прямим і міжнародно визнаним шляхом” між Україною та Грузією. Британія не визнає російського суверенітету над Кримом, який, згідно з міжнародним правом, належить Україні.

Міністр охорони навколишнього середовища Джордж Юстіс наголосив, що британські військові кораблі будуть готові знову плисти водами навколо Криму: “Ми ніколи не приймали анексію Криму, це були українські територіальні води”.

Голова комітету парламенту з питань оборони Тобіас Елвуд сказав, що для Британії дуже важливо захищати міжнародні води, але додав, що “ми повинні визнати, що це небезпечна гра”.

Видання із посиланням на джерело в Міноборони Британії зазначає, що постріли, про які повідомляли росіяни, відбулися “за три милі від HMS Defender; все, що було випущено, не було спрямоване в наш корабель. Ми були в українських водах, що нам дозволено”.

Нагадаємо, 23 червня в міноборони РФ заявили, що російські військові та прикордонники нібито відкрили “попереджувальний” вогонь і зробили “попереджувальне” бомбометання по курсу британського есмінця “Дефендер”.
Як стверджували у міноборони РФ, це сталося, коли есмінець проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент.

У російському відомстві заявили, що британський корабель нібито “зайшов у територіальні води РФ” та не реагував на попередження.

Пізніше стало відомо, що військового аташе ВБ у Москві викликали до міноборони РФ через цей інцидент.

У МО Великої Британії назвали повідомлення про обстріл есмінця “Дефендер” біля окупованого Криму дезінформацією РФ.

Читайте також:
ВВС показало кадри з британського есмінця Defender, який біля окупованого Криму переслідували кораблі й літаки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна