Міноборони Британії назвало обстріл есмінця біля окупованого Криму дезінформацією РФ

 

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розкритикував “дезінформацію з боку Росії” про нібито відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю Defender із боку російських військових біля берегів окупованого РФ Криму.

Про це він заявив депутатам британського парламенту, передає Independent.

За словами міністра оборони Великої Британії, у неправдивих твердженнях Москви про інцидент немає нічого нового: “Ми не здивовані цим, ми готові до цього”.

“Дезінформація, недостовірна інформація – це те, що ми регулярно спостерігаємо… Ми не будемо ухилятися від дотримання міжнародного права та своїх прав на морі”, – зауважив Воллес.

Голова парламентського комітету з оборони Тобіас Еллвуд припустив, що “це насправді швидше словесна війна”.

Раніше у міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю “Дефендер” з боку російських військових біля берегів окупованого Росією Криму у середу, 23 червня.

У британському відомстві заявили, що корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права і проводив звичайний транзит з Одеси до Грузії через Чорне море.

“Ми вважаємо, що росіяни проводили артилерійські навчання в Чорному морі та попередньо попередили морське співтовариство про свою діяльність. У HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в середу, 23 червня, в міноборони РФ заявили, що російські військові та прикордонники нібито відкрили “попереджувальний” вогонь і зробили “попереджувальне” бомбометання по курсу британського есмінця “Дефендер”.
Як стверджували у міноборони РФ, це сталося, коли есмінець проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент.

У російському відомстві заявили, що британський корабель, нібито, “зайшов у територіальні води РФ”, та не реагував на попередження.

Пізніше стало відомо, що військового аташе Великої Британії у Москві викликали до міноборони РФ через інцидент із британським есмінцем у Чорному морі.

Читайте також:
Винищувачі США вперше з часів Другої світової здійснили бойовий виліт з іноземного авіаносця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна