Винищувачі США вперше з часів Другої світової здійснили бойовий виліт з іноземного авіаносця

 

Американські винищувачі вперше здійснили бойовий виліт із новітнього авіаносця Великої Британії HMS Queen Elizabeth, і це перша схожа операція з часів Другої світової війни.

Про це йдеться в заяві на сайті Міноборони Британії у твіттері.

Британська ударна група на чолі з авіаносцем Queen Elizabeth приєдналася до боротьби проти “Ісламської держави”.

На борту корабля крім британських літаків також перебувають 18 новітніх винищувачів ВПС США F-35В. Бойовий виліт був спрямований на підтримку операції Великої Британії Shader і США – Inherent Resolve.

“Це також примітно тим, що це перша бойова задача, виконана американськими літаками з іноземного авіаносця після HMS Victorious в південній частині Тихого океану в 1943 році”, – сказав командувач авіагрупи Джеймс Блекмор.

Ударна група CSG21 є найбільшою концентрацією морської і повітряної міці в історії Британії. Це її перше оперативне розгортання, яке здійснюється спільно Королівським флотом і Королівськими військово-повітряними силами.

Похід триватиме шість місяців, авіаносна група відвідає понад 40 країн, в тому числі Індію, Японію, Південну Корею і Сінгапур. Крім того, вона надасть підтримку операції НАТО Sea Guardian та операціям з морської безпеки в Чорному морі.

Читайте також:
Спецпризначенці України, Британії та США провели спільне тренування на есмінці Defender. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна