Спецпризначенці України, Британії та США провели спільне тренування на есмінці Defender. ФОТО, ВІДЕО

 

Сили спеціальних операцій України, Великої Британії та США провели в Одесі спільне тренування на британському есмінці Defender Королівського Військово-морського флоту.

Про це інформує пресслужба морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого у середу, 23 червня.

Зведена абордажна група спеціальних операцій (з української сторони – із 73-го морського центру) провела спільне тренування, де відпрацювала абордажні дії на британському есмінці Defender.

ССО навчання Одеса 1 ССО навчання Одеса 2 ССО навчання Одеса 3 ССО навчання Одеса 4 ССО навчання Одеса 5 ССО навчання Одеса 6 ССО навчання Одеса 7 ССО навчання Одеса 8 ССО навчання Одеса 9 ССО навчання Одеса 10
<
>

Вони полягають у неочікуваному для противника захопленні судна. Також абордажні дії використовують для звільнення кораблів від піратів.

Цей захід учергове довів, що Сили спеціальних операцій Збройних сил України здатні виконувати завдання на рівні з колегами з країн-членів НАТО.

“Оператори морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого гідно ввійшли до міжнародної сім’ї SOF і показали, що в будь-який момент готові до проведення спільних операцій”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 червня до Одеси зайшли есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender (D 36) та фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen (F 805).

Читайте також:
“Морські котики” з 73-го центру вночі відпрацювали десантування в глибокий тил противника

ССО показали ефектне відео із союзниками, які заговорили українською


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.