В Одесі пришвартувалися британський есмінець та фрегат ВМС Нідерландів

 

До Одеси зайшли есмінець ВМС Великої Британії HMS Defender (D 36) та фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen (F 805).

Як передає “Думская” у п’ятницю, 18 червня, британський есмінець о 9:30 зустрівся з лоцманським катером, а через півтори години став біля 19-го причалу морського вокзалу.

Вже ближче до опівдня біля 18-го причалу пришвартувався фрегат з Нідерландів HNMLS Eversten F805.

Як передає “Армія.Інформ”, HMS Defender вважається п’ятим з шести есмінців 45-ї серії ВМС Великої Британії. Він був спущений на воду у 2009 році. Корабель завдовжки 152 м, швидкість — близько 30 вузлів (55 км/год). На есмінці встановлені радіолокаційна станція дальньої дії, зенітна артилерія, а також є можливість для розміщення ракетних озброєнь.
Основне завдання, яке виконує есмінець британських ВМС HMS Defender, — захист свободи судноплавства та забезпечення протиповітряної оборони. Тож цей корабель озброєний вісьмома протикорабельними ракетами Harpoon та має 48 зенітних ракет комплексу Sea Viper.
У 2019 році корабель HMS Defender виконував завдання в межах місії з підтримання свободи судноплавства в Ормузькій протоці, біля берегів Ірану.

Фрегат протиповітряної оборони HNLMS Evertsen (F805) вважається останнім із чотирьох у серії класу De Zeven Provinciën королівських ВМС Нідерландів. Він був спущений на воду у 2003 році. Основне завдання фрегатів цього класу — забезпечення протиповітряної оборони на морі. Довжина корабля — 144 метри, швидкість — 28 вузлів (51 км/год), екіпаж налічує 202 особи.

Військові кораблі Британії та Нідерландів незабаром візьмуть участь у навчаннях країн НАТО Sea Guardian щодо стримування та боротьби з тероризмом на морі.

Читайте також:
До Чорного моря прямує американський есмінець USS Laboon

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна