До Чорного моря прямує американський есмінець USS Laboon

 

До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США.

Про це в п’ятницю, 11 червня, повідомила пресслужба Шостого флоту ВМС США у твітері.

Зазначається, що в Чорному морі есмінець візьме участь у забезпеченні морської безпеки в регіоні.

Тим самим США демонструють підтримку союзникам по НАТО та партнерам у Чорному морі.

Як передає “Мілітарний”, есмінець USS Laboon (DDG-58) — восьмий корабель класу Arleigh Burke та перший в серії Flight I включений до складу американського флоту.
У березні 2021 року до Чорного моря заходив ракетний есмінець USS Thomas Hudner (DDG 116) Військово-морського флоту США, тоді ж у регіон прибув ракетний крейсер USS Monterey (CG 61).

Кораблі долучились до навчань Sea Shield 21 (українською – «Морський щит 21»), за участі більше 2000 військових з 7 країн НАТО, 18 бойових кораблів та 10 літаків.

Від Іспанії у навчаннях беруть участь ракетні фрегати Méndez Núñez (F104) та Cristobal Colon (F105), що перед цим зайшли у Чорне море. Греція відправила на Sea Shield 21 свій ракетний катер HS Ypoploiarchos Kristallidis (P 69) типу Roussen, який пройшов Босфор 19 березня 2021 року.

Також до Стамбула 9 червня прибули два корабля британської авіаносної групи – есмінець Defender (D36) та фрегат Evertsen (F805) Королівського ВМФ Нідерландів, після зупинки у Туреччині кораблі завітають до Чорного моря.

Читайте також:
Британський есмінець Dragon провів у Чорному морі тренування з “айлендами” і “гюрзами” ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.