Британський есмінець Dragon провів у Чорному морі тренування з “айлендами” і “гюрзами” ВМСУ

 

Група катерів Військово-Морських сил ЗСУ разом з есмінцем Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon провели спільні тренування типу PASSEX.

Про це в суботу, 10 жовтня, повідомила пресслужба Міноборони України.

До навчань залучилися катери типу “Гюрза” та “Айленд”, а також вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади ВМС ЗСУ.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі й катери – учасники навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Зокрема, на переході морем відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо.

Після завершення тренувань був сформований похідний ордер кораблів та виконано його фотографування.

Есмінець Королівських військово-морських сил Великої Британії HMS Dragon (D35) перебуває в Одесі з дружнім візитом із 7 жовтня. До плану візиту входить проведення протокольної зустрічі між делегаціями ВМС двох країн та спільні корабельні тренування.

Читайте також:
Українські спецпризначенці в Одесі взяли на абордаж британський есмінець Dragon. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна