У Києві суд арештував чоловіка, що влаштував стрілянину й поранив трьох людей

 

Голосіївський районний суд Києва відправив під варту на два місяці чоловіка, який влаштував стрілянину і поранив поліцейського та двох цивільних людей.

Про це в п’ятницю, 9 липня, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Строк дії запобіжного заходу суд визначив до 5 вересня 2021 року.

Дії підозрюваного кваліфіковані як замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та замах на вбивство двох осіб (ст. 348 Кримінального кодексу України, ч. 2 ст. 15, п. 1. ч. 2 ст. 115 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 7 липня близько 11:00 мешканець квартири по проспекту Голосіївському у Києві через зачинені двері вистрілив з мисливської рушниці у бік правоохоронців, які прибули на виклик, поранивши одного поліцейського, а також двох цивільних, які стояли поряд.

Патрульний отримав вогнепальне поранення лівої кисті з множинними переломами кісток, ще один постраждалий – вогнепальне поранення голови, шиї, грудної клітки та живота, інший чоловік – осколкове пошкодження правого плечового суглоба.

Зловмисник відмовлявся відчинити двері, погрожував відкрити вогонь та здійснив спробу підпалу квартири. Щоби затримання стрільця, була проведена спецоперація із залученням спецпризначенців.

Під час обшуку в квартирі виявлено та вилучено рушницю та інші речові докази.

У четвер, 8 липня, слідчі поліції повідомили чоловікові про підозру у замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків та замаху на вбивство двох осіб.

Читайте також:
У заступника голови АРМА Володимира Павленка стріляли, він у лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.