Стрілянина в Голосіївському районі: поранені поліцейський та цивільний, зловмисник затриманий. ОНОВЛЕНО

доповнено

Біля будинку, де забарикадувався стрілець. Фото: МВС

У Києві, на Голосіївському проспекті, будинок №58, сталася стрілянина через право власності на житло. Поранені один поліцейський та цивільний. Стільця затримали.

Про подію в першій половині дня у середу, 7 липня, повідомляє канал “Київ оперативний” у Telegram. У поліції підтвердили цю інформацію.

Правоохоронці провели спецоперацію “Грім”, підтвердила в коментарі “Укрінформу” речниця ГУ Нацполіції в столиці Оксана Блищик.

“Після поранення поліцейського і цивільного проводиться спеціальна поліцейська операція, задіяні усі підрозділи. На місце події прибув начальник столичної поліції Андрій Крищенко”, – сказала вона.

За попередньою інформацією, спершу працівники патрульної поліції виїхали на виклик щодо конфлікту у квартирі на проспекті Голосіївському. На місці події власник помешкання вистрілив дробом із мисливської рушниці у напрямку поліцейських.

Як повідомив Андрій Крищенко, внаслідок події правоохоронець отримав вогнепальне поранення руки, а інший чоловік – легке поранення в обличчя. Після цього зловмисник зачинився у квартирі.

“Потерпілим надають необхідну медичну допомогу. Вживаються усі заходи, спрямовані на затримання правопорушника. Задіяні спецпризначенці”, – зазначив голова ГУ НП, який зараз перебуває на місці події.

Окрім того, на адресі працюють слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції.

Попередня інформація “КО” про те, що зловмисник нібито застрелився, виявилася помилковою.

За інформацією сайту МВС, під час перемовин зловмисник скоїв підпал квартири, де він зачинився. Рятувальники ДСНС провели заходи щодо ліквідації пожежі. Працівники поліції евакуювали мешканців житлового будинку.

Зрештою, в результаті переговорів та спецоперації за участі підрозділу КОРД, зловмисника затримали і доправили до відділку поліції.

Фото: пресслужба МВС

Крищенко не зміг детально його охарактиразувати, лише сказав, що це голий по пояс чоловік.

Фотогалерея:

стрілянина - Голосіївський район_ГУ НП_2 стрілянина - Голосіївський район_ГУ НП_3 стрілянина - Голосіївський район_ГУ НП_1 стрілянина - Голосіївський район_ГУ НП_4
<
>

Причиною конфлікту стало право власності на квартиру.

Під час облоги стрілець виходив на зв’язок із журналістами і телефоном повідомив, що не може відкрити вхідні двері квартири, оскільки вони були пошкоджені під час штурму.

Він також повідомив, що штурм квартири відновився. Далі було чутно, як він кричить штурмувальникам квартири: “Хлопці, зупиніться, прошу вас!… Приїхали адвокати, вони все зроблять, що потрібно”.

На місці перебував чоловік сестри стрільця Дмитро. Він повідомив, що його родич – у власній квартирі, щодо якої тривають судові розгляди.

За словами Дмитра, квартиру було виставлено на продаж у системі “СЕТАМ” незаконно, коли не працювали суди під час локдауну”.

“Квартиру було продано, після цього було подано позов про оскарження, виграно два суди з нашого боку, ну, а далі тільки адвокат може точно сказати, як там справи”, – розповів він.

Водночас власнику квартири не було надано жодних законних підстав для проникнення у житло сторонніх осіб, стверджує родич стрільця.

За словами родича, у того є зареєстрована мисливська зброя, незаконного у квартирі нічого немає.

Відеокамери зафіксували приблизно сім-вісім осіб у чорному, які нібито намагалися захоплювати квартиру раніше, пише “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
У Києві затримали арештанта, що втік з-під варти Ірпінського міського суду. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна