Україні потрібно надати чіткі плани щодо членства в ЄС і НАТО, – президент Литви

 

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими держава рухатиметься в напрямку членства в Європейському Союзі та НАТО.

Про це Науседа заявив на відкритті Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі в середу, 7 липня, інформує “Європейська правда”.

“Потрібне чітке бачення, який внесок може зробити України до євроатлантичної спільноти, і як вона може зближатися з ЄС і НАТО. Україні потрібні чіткі плани, для того, щоб просуватися вперед. А міжнародна спільнота очікує запевнень в тому, що послідовний процес реформ продовжиться. Амбіційний порядок денний це те, що мотивує людей”, – сказав Науседа.

Він наголосив, що стратегічний інтерес міжнародної спільноти полягає в тому, щоб Україна була демократичною та успішною.

“Нові українські лідери представили дуже амбітні цілі, і попри неочікуваний початок пандемії коронавірусу, а також на тлі триваючої агресії Росії, Київ все одно демонструє готовність проводити реформи”, – сказав Науседа.

Президент Литви зазначив, що успіху в реформах можна досягти запровадженням ринкової економіки, яка добре функціонує, просування євроатлантичної та європейської інтеграції, а також боротьби з корупцією.

“Одним із завдань також є підвищення довіри українців до судової системи, їхньої впевненості в тому, що антикорупційна система працює належним чином”, – додав Науседа.

Читайте також:
Зеленський обговорив із президентами Литви і Євроради концентрацію військ РФ біля кордонів України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна