У Польщі ексглаві “Укравтодору” Новаку оголосили додаткові звинувачення

 

Колишньому керівнику “Укравтодору” Славоміру Новаку оголосили нові звинувачення у корупційних злочинах.

Про це інформує PAP у середу, 7 липня.

Звинувачення оголосили в Окружній прокуратурі Варшави. Зокрема, йдеться про 315 тисяч євро в обмін на сприяння певній компанії в отриманні контракту на будівництво й ремонти доріг в Україні.

Зараз проти нього висунуто вже 17 звинувачень, зокрема в організації і керівництві злочинною групою, що діяла у Варшаві, Гданську та Україні, отриманні кількох мільйонів фінансової вигоди в обмін на певні дії в контексті його обов’язків глави “Укравтодору”.

Деякі звинувачення стосуються ще його роботи у Польщі у 2012-2013 роках.

Окрім того, повідомляється, що прокуратура відмовилася прийняти заставу за Новака у розмірі 1 млн злотих через те, що ці кошти надійшли із забороненого джерела, а саме – внесків, зібраних для цієї мети його дочкою.

У прокуратурі пояснили, що це не дозволено через те, що в такому разі звинувачений ризикує не власними коштами, а коштами інших людей.

Нагадаємо, 20 липня 2020 року громадянина Польщі Славоміра Новака було затримано на території цієї країни. НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро та Окружною прокуратурою Польщі в межах розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства проводили обшуки в Києві, Львові та на території Польщі.
Новаку висунули обвинувачення в організації злочинної групи та відмиванні брудних грошей.
За даними НАБУ, сума тендерів, яка відпрацьовується в рамках розслідування, становить 270 млн євро.
Речниця варшавської прокуратури Мірослава Хир інформувала, що Славоміра Новака підозрюють у вимаганні коштів в обмін на надання контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у їхньому подальшому відмиванні. Внаслідок цих схем Новак отримав 1,3 млн злотих, що становить близько 9 млн грн.
22 липня 2020 року суд у Варшаві відправив під арешт колишнього керівника “Укравтодору” Славоміра Новака і двох його спільників.

Читайте також:
Суд у Польщі постановив знову арештувати ексголову Укравтодору Новака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна