Суд у Польщі постановив знову арештувати ексголову Укравтодору Новака

 

Апеляційний суд у Варшаві у середу, 2 червня, постановив, що колишній очільник Укравтодору, ексміністр транспорту Польщі Славомір Новак, якого у квітні звільнили із СІЗО після восьми місяців утримання, повинен бути знову заарештований.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

За рішенням суду, Новака можуть відпустити на волю після сплати застави у розмірі 1 млн злотих (7,4 млн грн).

Суд розглянув апеляцію місцевої прокуратури на рішення суду першої інстанції, який постановив звільнити Новака із СІЗО під заставу.

Своєю чергою розмір застави, яку Новак мав сплатити до 26 квітня, опротестував захист ексглави Укравтодору.

У результаті суддя Апеляційного суду Дорота Радлінська відкинула апеляцію захисту Новака про зменшення розміру застави, залишивши в силі рішення попередньої інстанції з цього приводу.

У суді постановили, що Новак має повернутися до СІЗО і буде звільнений лише у випадку сплати 1 млн злотих.

Виконання цього рішення суд переніс до 19 червня 2021 року.

Як писала “Новинарня“, 12 квітня окружний суд Варшави не продовжив арешт колишнього директора Укравтодору Славоміра Новака ще на три місяці, чим фактично відпустив його на волю.

20 липня 2020 року громадянина Польщі Славоміра Новака було затримано на території цієї країни. НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро та Окружною прокуратурою Польщі в межах розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства проводили обшуки в Києві, Львові та на території Польщі.
Новаку висунули обвинувачення в організації злочинної групи та відмиванні брудних грошей.
За даними НАБУ, сума тендерів, яка відпрацьовується в рамках розслідування, становить 270 млн євро.
Речниця варшавської прокуратури Мірослава Хир інформувала, що Славоміра Новака підозрюють у вимаганні коштів в обмін на надання контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у їхньому подальшому відмиванні. Внаслідок цих схем Новак отримав 1,3 млн злотих, що становить близько 9 млн грн.
22 липня 2020 року суд у Варшаві відправив під арешт колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака і двох його спільників.

Читайте також:
Справа Новака: у Польщі арештували четвертого фігуранта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна