Ексголову Укравтодору Новака в Польщі відправили за ґрати

 

Суд у Варшаві відправив під арешт колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака і двох його спільників.

Про це в середу, 22 липня, повідомила пресслужба НАБ України.

Новак і двоє його спільників, громадян Польщі, заарештовані терміном на три місяці. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та легалізації.

Двоє інших заарештованих – колишній командир військової частини GROM №2305 Даріуш Завадка та бізнесмен із Гданська Яцек П.

Завадка може вийти з-під варти, якщо протягом місяця заплатить заставу у 1 млн злотих.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 липня громадянина Польщі Славоміра Новака було затримано на території цієї країни. НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро та Окружною прокуратурою Польщі в межах розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства проводили обшуки в Києві, Львові та на території Польщі.
Новаку висунули обвинувачення в організації злочинної групи та відмиванні брудних грошей.
За даними НАБУ, сума тендерів, яка відпрацьовується в рамках розслідування, становить 270 млн євро.
Речниця варшавської прокуратури Мірослава Хир інформувала, що Славоміра Новака підозрюють у вимаганні коштів в обмін на надання контрактів на будівництво і ремонт доріг в Україні, а також у їхньому подальшому відмиванні. Внаслідок цих схем Новак отримав 1,3 млн злотих, що становить близько 9 млн грн.

Читайте також:
Справа Новака: у Львові НАБУ повідомило про підозру ще одному фігуранту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна