Справа Новака: у Львові НАБУ повідомило про підозру ще одному фігуранту

 

У Львові детективи Національного бюро бюро України оголосили про підозру ще одній особі в рамках справи, у якій раніше сьогодні в Польщі затримали ексочільника Укравтодору Славоміра Новака.

Про це в понеділок, 20 липня, інформує пресслужба НАБУ.

“Львів. Тривають слідчі дії в межах спільного розслідування НАБУ та CBAgovPL (Центрального антикорупційного бюро Польщі, – “Н”) діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. Детективи повідомили про підозру одному з ймовірно причетних до вчинення злочину осіб”, – йдеться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, 20 липня в Польщі затримали ексголову Укравтодору Славоміра Новака – у справі українського періоду. Його підозрюють в корупції, відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням.

Як відомо, в жовтні 2016 року Славомір Новак став виконувачем обов’язків глави Укравтодору та отримав українське громадянство.
У вересні 2019 року НАЗК оголосило, що порушило справу у зв’язку з поданням неправдивої декларації Новаком, стверджуючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках.
Через два тижні Словомір Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.

Читайте також:
Укравтодор очолить нардеп від “СН” Кубраков – фахівець із “держави в смартфоні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна