Парад військ: після “взуттєвого скандалу” Таран і Хомчак зустрілися з курсантками

 

Міністр оборони Андрій Таран, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та інші військові посадовці зустрілися з курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які представлятимуть жіночу “коробку” на параді військ.

Зустріч відбулася у п’ятницю, 2 липня.

Відео із уривками фраз Тарана і Хомчака поширила пресслужба Міноборони. З цього відео до кінця не зрозуміло про що домовилися курсантки та військове керівництво.

Через 10-15 хв після публікації цього відео воно зникло зі сторінки у ФБ оборонного відомства України, але “Новинарня” встигла розшифрувати діалог Тарана і Хомчака. 

Таран: Руслан Борисович, що ви думаєте: якщо б ми провели такий експеримент… Визначили, що іти в туфлях жінкам-військовослужбовцям на параді незручно і вони зіб’ють ноги, то може ми вийдемо з того, що для жінок-військовослужбовців оптимальним взуттям будуть такі берці?

Хомчак: В смислі? Польова форма?

Таран: (киває)

Хомчак: Пане міністре, сьогодні проводило керівництво закладу опитування і мені доповідають, що 99% присутніх дівчат за те, щоб іти в парадній формі. Так, я нічого не видумую?

Курсантки (хором): Так.

Хомчак: Оскільки рішення прийнято – бо всі навчальні заклади ідуть у парадній формі, а бойові частини в бойовій формі – то може зараз краще запропонувати і обсудити питання і почути зворотню сторону…

Таран: М можемо зробити саме експериментальну модель саме для параду на честь 30-річчя. І вони її випробують практично…

Хомчак: І потім ви приймете рішення, чи ставити її чи не ставити…

Таран: Саме для параду. Будемо робити так, щоб було зручно.

Пізніше це відео опублікував на своїй сторінці у ФБ  позаштатний радник голови офісу президента України Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексій Арестович.

Читайте також:
Парад військ: Міноборони показало репетицію жіночої “коробки” й отримало порцію критики. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна